Om oss

Mitt i Mariestad hittar du populära Café Nya torget, ett modernt café som har fått en ny ljus och luftig inredning. Caféet som ligger utmed stadens torget har en härlig uteservering där du under sommartid kan njuta av solen. Vintertid kan du följa stadens myller från värmen, inomhus.

I det ljusa och fräscha caféet serveras du allt från lunch och matigare baguetter till smarriga bakverk och pajer. Vi finns även på Facebook med de senaste nyheterna och alla våra gäster har tillgång till fri WiFi.

Våra läckra rätter

Het Chili Con Carne

Het Chili Con Carne är en klassisk rätt från det mexikanska köket som numera är populär över hela världen. Rätten består vanligtvis av nötkött som kokas tillsammans med chilipeppar, lök, vitlök, tomater och bönor. Kryddningen kan variera från mild till mycket stark beroende på personlig smak. Het Chili Con Carne serveras ofta med ris eller bröd och toppas med riven ost, gräddfil och koriander.

Matiga Pajer

Matiga pajer är en typ av paj som är fylld med en matig fyllning. Fyllningen kan vara allt från grönsaker och ost till kött, fisk eller skaldjur. Pajdegen kan vara gjord på mjöl, smör och vatten eller annan typ av deg. Matiga pajer är en populär rätt i Sverige och serveras ofta till lunch eller middag tillsammans med en sallad eller andra tillbehör. Pajerna kan också vara ett bra alternativ till bufféer eller picknickar då de är lätta att ta med sig och äta kalla eller varma.

Räksmörgås

Räksmörgås är en klassisk svensk smörgås som oftast består av räkor, majonnäs, ägg och dill. Smörgåsen serveras vanligtvis på ett ljust bröd som kallas ”toastbröd” eller ”formfranska”. Ibland kan smörgåsen också ha andra tillbehör som exempelvis sallad, tomat eller citron. Räksmörgås är en populär rätt som kan serveras som frukost, lunch eller som ett mellanmål.